Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τι να'ναι αυτό; - Διαβάζοντας ακτινολογία...

Γειαααα!

Ξέρω, χάθηκα! Δύο πράγματα σημαίνει αυτό να ξέρετε: είτε καλοπερνάω είτε κακοπερνάω! 
(σαφέστατο)

Στην προκειμένη περίπτωση συνέβησαν και τα δύο σε διαδοχικά εναλλασσόμενη σειρά. Εαρινή εξεταστική (ακόμα απορώ γιατί τη λένε έτσι αφού γράφουμε μέσα στο κατακαλόκαιρο), στη συνέχεια διακοπές (γουυυ χουυυυυ) και τώρα πάλι μέσα τα κεφάλια! Για την ακρίβεια, πάλι "πάνω από το βιβλίο τα κεφάλια" (Θα γίνω καμπούρα, το διαισθάνομαι).

Κάπως έτσι ήμουν και σήμερα, με το κεφάλι πάνω από το βιβλίο και τον υπολογιστή (για πρόσθετη γνώση βεβαίως βεβαίως) και πέτυχα το κάτωθι:



Αυτή για όσους δεεεεεεν, είναι μια ακτινογραφία κοιλιάς με τα έντερα, με τα κόκαλα, με τα όλα της και πρέπει να πούμε τι (παθολογικό) βλέπουμε. 
Και καλείσαι τώρα εσύ, λοιπόν, να την εξετααάσεις... Και ενώ όλα μοιάζουν φυσιολογικά, συνειδητοποιείς την ύπαρξη εκείνου του άσπρου πραγματακίου στην κοιλιά. Βρε τι να'ναι αυτό, τι να'ναι...
Και πάει στο καλό αν είσαι γυναίκα, γιατί κάτι αρχίζεις και ψιλιάζεσαι! Αν είσαι άντρας, την έβαψες έτσι και δεν είσαι γνώστης!

Ιδού!


-->ΣΚΟΥΛΑΡΊΚΙ ΣΤΟΝ ΟΜΦΑΛΌ


Ηθικό δίδαγμα Νο 1 : Αν είσαι φοιτητής Ιατρικής, καλά θα κάνεις να απομνημονεύσεις το σχήμα διαφόρων μπιζού. Ποτέ δεν ξέρεις.

Ηθικό δίδαγμα Νο 2: ΠΕΡ ΝΑ ΜΕ    Ω ΡΑΙ Α    ΣΤΗΝ    Ι Α ΤΡΙ ΚΗ

Οι εικόνες από το site: http://radiologymasterclass.co.uk/gallery/competitions/abdomen_x-ray_quiz_answers/abdomen_xray_8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου